Verot juomista jäävät usein maksamatta. Netin kautta tilatusta alkoholista oli maksettu verot vain Viroon. Helsingin Uutisten toimitus maksaa alkoholitilauksen verot Suomeenkin. Samalla kun Suomessa keskustellaan tiukentuvasta alkoholin sääntelystä, virolaista alkoholia saa tilattua kotiovelle muutamalla klikkauksella. Internetiin on ilmestynyt viime vuosina useita verkkokauppoja, jotka tuovat alkoholia Virosta Suomeen.

Suurimmassa osassa tällaisista kaupoista tuotteista on maksettu vain Viron arvonlisävero eikä Suomeen veroa lainkaan. Verojen maksaminen Suomeen on näissä tilanteissa usein tilaajan vastuulla. Käytännössä verot jäävät kuitenkin monesti maksamatta, sillä molempien maiden verojen kera tuotteista tulee kalliimpia kuin Suomessa. Tullin ylitarkastaja Seppo Raitolahden mukaan ilmiö on tuttu, mutta sitä on vaikea valvoa.

Mitä isompi määrä, sitä parempi mahdollisuus meillä on seurata sitä. Suomessa käytettävästä tuotteesta on maksettava Suomeen verot, Raitolahti muistuttaa. Toimitus kokeili järjestelyn toimivuutta tilaamalla satsin juotavaa vironviina. Sivusto lupaa arkipäivän toimitusajalla edullista alkoholia tilaajalle kotiin tai lähimpään postiin kuljetettuna. Kuljetuksen järjestää sivustoa pyörittävä Jet Logistics ja kuljetuksen hoitaa Itella.

Tilauksen lähettämisen jälkeen kännykkään tuli normaali vahvistusviesti ja tilauksen seurantanumero. Tilaus tehtiin keskiviikkona, otettiin käsittelyyn torstaina ja saapui tiistaina. Lähetys saapui ruskeassa pahvilaatikossa, josta ei voi mitenkään päätellä sen sisältöä. Esimerkiksi litra Jameson-viskiä maksaa Alkossa 45,43 euroa ja vironviina. Sivustolla ilmoitetaan toiminnan olevan laillista ja että tuotteiden hintaan sisältyy Viron arvonlisävero.

Kuluttajaa myös muistutetaan, että hän on vastuussa kaikista tuotteisiin kohdistuvista kuluista. Veroja ei mainita sanallakaan. Pitkän etsimisen jälkeen sivuilta kuitenkin löytyy teksti, jossa annetaan vihjeitä tullin varalle. Jos tuotteet sattuisivat kuitenkin jäämään esimerkiksi tullin harvinaiseen pistotarkastukseen, on asiakkaan yleensä maksettava lainmukaiset tullimaksut ja verot heti, sivuilla kirjoitetaan. Raitolahden mukaan monissa nettiviinakaupoissa on nimenomaan tarkoitus, että veroa ei koskaan maksetakaan Suomeen.

Kuluttajalle ei myöskään kerrota tarpeeksi selvästi, että verot tulee maksaa. Sivustolla annetaan kuitenkin aika taitavasti sellainen kuva. Seuraavaksi selvitämme, miten onnistui verojen maksu ja paljonko tilaus tuli maksamaan verrattuna Alkon ja Tallinnan hintoihin. Verojen maksamatta jättäminen täyttää veropetoksen tunnusmerkit. Kaikkia lähetyksiä emme pysty seuraamaan. Oletko tilannut alkoholia Virosta? Jobbarit tuovat Viron alkoholia pimeille markkinoille Viron viinakaupat pyörivät tappiolla Virosta viinaa jopa ilman laivalle nousua?

Verojen maksu Viron viinasta oli yllättävän hankalaa Nuorten vodkaralli Tallinnasta poliisin tehovalvontaan Lapsiperheet hakevat Viron-viinaa nyt omalla autolla Syöpien määrä kasvaa koko ajan Kommentit 19 Kommentit Etämyynnissä myyjä järjestää Etämyynnissä myyjä järjestää kuljetuksen , myyjä on verovelvollinen.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi. Valitettavasti Tulli tuntuu Valitettavasti Tulli tuntuu olevan valtio valtiossa, jota Suomen laki ei paljoa paina. Höpsishöpsis taas, Höpsishöpsis taas, kannattaisi tehdä vähän tarkempaa taustaselvitystä kuin kysyä ainoastaan pukilta kaalimaan vartijana miten homma meneekään. Koska myyjä tosiasiallisesti on järjestänyt tuossakin tapauksessa kuljetuksen vastaanottajalle, on myyjä yksiselitteisesti vastuussa valmiste- ja juomapakkausveroista Suomeen, vastuuta ei ole mahdollista siirtää asiakkaalle millään verkkokaupassa olevalla huomautuksella.

Ostaja on vastuussa vain ja ainoastaan silloin kun hän itse järjestää kuljetuksen, eli tilaa kuljetuksen erikseen kolmannelta osapuolelta.

Tulli yrittää aktiivisesti edelleenkin unohtaa sellaisen pienen jutun kuin tavaroiden ja palveluiden vapaa liikkuvuus EU-alueella, ja lisäksi vaikka esim. Mettälä on sen sijaan käynyt Virossa usein alkoholiostoksilla. Hän uskoo suomalaisten lisäävän asiointiaan Latviassa verotuksen kiristyessä Virossa. Veronkorotus siirtyy kuluttajahintoihin viiveellä.

Satama-alueen jälleenmyyjät, kuten Super Alko, ovat ostaneet varastot jo niin täyteen, että hinnat pysyvät vuoden loppuun ennallaan. Pärnan mukaan on mahdollista, että Tallink Silja leikkaa omaa katettaan pitääkseen hintansa kilpailukykyisinä. Tamperelainen Arto Helminen ja sastamalalainen Henri Kuusisto olivat Tallinnassa työreissulla ja tekivät samalla ostoksia Super Alkossa.

He eivät olleet kuulleet veronnousun ajankohdasta. Miehet eivät usein viitsi lähteä Pirkanmaalta Tallinnaan.

Kuusiston mielestä Suomesta alkoholia saa riittävän hyvin, vaikka kotimainen alkoholipolitiikka kiusaakin lähinnä kohtuukäyttäjiä. Matkalaisten yleisin näkemys onkin, että veronkorotus vaikuttaa lähinnä niihin, jotka lähtevät ostamaan Virosta suuria määriä alkoholia. Euroopan unionin oikeudellisen yhteistyön yksikkö Eurojust on koonnut terrorismin vastaisen työn parissa työskentelevät ihmiset Hollannin Haagiin.

Helsinkiläinen Klockarsin pariskunta päätti järjestää esikoisensa kastejuhlan tavalla, joka olisi taatusti yllätys. Kadonnutta boa-käärmettä etsitään edelleen kuumeisesti Vantaalla.

Eksoottisten eläinten kiinniottaminen on pelastusviranomaisille edelleen harvinainen tehtävä, mutta sellaiseenkin on varauduttu. EU-maiden tullikoirien suuri yhteisharjoitus on alkanut Suomessa. Näin jalkapallon MM-kisojen aikaan järjestettävässä harjoituksessa valvotaan erityisesti Venäjän-liikennettä. Yllätyshäät yläilmoissa — pariskunta avioitui kesken lennon Las Vegasista. Unkari pistää sosiaaliturvan varassa elävät puolipakolla töihin — "Pitkäaikaistyöttömille eräänlainen ansa".

Thaimaa teloitti ensimmäisen vangin vuoden jälkeen — yli vankia odottaa teloitusta. Tivoli Sariola pahoittelee romaniperheen kohtelua— työntekijä myöntää tehneensä "valtavan virheen". Tämä palaute menee suoraan ohjelmien tuottajalle.

...

Viro superalko seuralainen

1. heinäkuu Viro kiristää tuntuvasti oluiden valmisteveroja heinäkuun alusta. A. Le Coq Premium (5,2 %, 24 x 0,33 cl), Superalko, 12,99 €, 16,21 €, 17, SA Viinarannasta on Viron suurin alkoholin myyntiin erikoistunut tukku- ja vähittäiskaupan kauppaketju. SA ja CA myymälät sijaitsevat Tallinnassa, Tartossa. lokakuu INTERNET Virolaista alkoholia tilataan yhä useammin netistä. Mitä isompi määrä, sitä parempi mahdollisuus meillä on seurata sitä. Antamalla tilauksen etukäteen voi myös suorittaa maksun etukäteen pankin välityksellä. Tämä palaute menee suoraan ohjelmien tuottajalle. Kuluttajalle ei myöskään kerrota tarpeeksi selvästi, että verot tulee maksaa. Tignanello on maailmankuulu ja tyylikäs italialainen laatuviini. Veroja ei mainita sanallakaan.

LAHTI FINNKINO BDSM BAARI

: Viro superalko seuralainen

Pano kiinnostaa thai hieronta salo 362
SEKSI ALASTI NAHKA FETISSI 264
Homo treffit porno hustler Treffi haku eroottisia filmejä